Adverteren

Opgezette dieren, de zebra uitgelicht


Dieren 18 Jun 2021
Opgezette dieren, de zebra uitgelicht

Opgezette dieren, de zebra uitgelicht

Op het moment dat je besluit om een jouw interieur te verrijken met  opgezette dieren, dan moet de zebra zeker de revu passeren. Dit prachtige Afrikaanse zoogdier is zeer populair bij mensen, dit komt waarschijnlijk door de herkenbare zwart/witte vacht en zijn paardachtige trekken. Onder deze alinea staat meer beschreven over het gedrag, de levenswijze en het dieet van de zebra. Ben je op zoek naar opgezette dieren? Kijk dan eens bij Hassing Taxidermy.  Uiteraard worden er bij Hassing Taxidermy ook opgezette zebra’s die aan een natuurlijke dood zijn gestorven aangeboden. 

Gedrag van de zebra

Zebra's reizen regelmatig. Elk jaar verzamelen honderdduizenden zebra's hun jongen en beginnen aan de lange reis van de Serengeti-vlaktes in Tanzania, noordwaarts naar Kenia. Deze jaarlijkse trektocht om voedsel en water te vinden, beslaat een afstand van ongeveer 2.900 kilometer en stelt hen bloot aan talloze gevaren. Rivierovergangen maken kuddes kwetsbaar voor o.a. krokodillen.

Zebra’s leven in harems

Ze leven in kleine familiegroepen die 'harems' worden genoemd. Deze groepen bestaan ​​uit één hengst, meerdere merries en hun nakomelingen. Harems blijven over het algemeen maanden of zelfs jaren bij elkaar, waardoor het een ongelooflijk stabiele familie-eenheid is.

Zebra's communiceren

Zebra's hebben minstens 6 verschillende vocale oproepen. Een tweelettergrepige oproep wordt gebruikt om kuddeleden te waarschuwen voor roofdieren, terwijl snuiven geluk aangeeft. Ze gebruiken ook gezichtsuitdrukkingen om te communiceren. Als ze elkaar begroeten, steken ze hun oren omhoog en duwen ze hun gezicht naar voren. Als ze zich bedreigd voelen, zullen ze hun oren tegen hun hoofd drukken.

Het dieet van Zebra’s 

De zebra is geen kieskeurige eter. In tegenstelling tot veel hoefdieren in Afrika, hebben zebra's geen kort gras nodig om te grazen. In plaats daarvan eten ze een grote verscheidenheid aan verschillende grassen, soms zelfs bladeren en jonge bomen. Hierdoor  kunnen ze een groter verspreidingsgebied hebben dan veel andere soorten en op meer plekken overleven.  

 

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen